Alla inlägg den 7 maj 2022

Av Göran Björklund - 7 maj 2022 14:28

- Jag orkar faktiskt inte. Jag tycker allt det där känns som, det är sådana sidospår bort från allt som är intressant med politik. Sånt kan verkligen göra mig utmattad, det är nästan som man funderar om man orkar gå och rösta, när hela rummet fylls, hela syret tas av den sortens frågor.

Tomas Ramberg, inrikespolitisk kommentator på Ekot när kan ombeds kommentera: en partiledare som portas från Elle-galan, (S) vänder Twitter ryggen och en annan partiledare som hotar bojkotta Järvaveckan. I veckans poddavsnitt av Det politiska spelet.

En massa ickepolitik, uppmärksamhet på en icke-frågor som drivs via sociala och traditionella medier för att skapa uppmärksamhet fyllde Mats Eriksson i, också han på Ekot och gäst i podden.

Senare i veckan avslöjades också en tveksam översättning av en partiledares önskemål om vilka som skulle varit måltavlor om polisen använt vapen vid kravallerna under påskhelgen. Den missen utlöste samma aktiviteter och följde ungefär samma mönster som de som nämndes inledningsvis.

Och som om detta inte var nog. Samma partiledare kallade också till en foto-session, som en slags uppföljning på galagrejen. En metahändelse utlöst av en icke-händelse (sic!).

Jag delar definitivt den orkeslöshet som Ramberg och Eriksson känner för den här typen av frågor. Det har plågat den svenska inrikespolitiken under en lång tid nu.

Vi har sådana politiker som vi förtjänar.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards