Alla inlägg under december 2007

Av Göran Björklund - 8 december 2007 21:59

Jag är varken upprörd eller besviken. Utgå från att Du blir lurad när det handlar om ekonomiska aktiviteter. Affärer är affärer. Att göra en "affär" betyder i normalfallet inte att det finns två vinnare.

Stora organisationer och stora pengar (våra matpengar) står på spel. Då uppstår tveksamheter. Äta eller ätas. Det gäller i naturen och uppenbarligen även i mataffären.


Av Göran Björklund - 3 december 2007 22:14

Efter ett fruktlöst försök att komma i kontakt med den studierektor som skrev ett personligt brev och uppmanade mig att söka en annan kurs via sin skolas hemsida, har jag varit passiv ett tag. Lite obeslutsam. En av kollegorna var dessbättre mer på alerten och sorterade ut problemen.

Lösningen var lika enkel som genial. Gör om allt från början. Ny ansökan på studera.nu -den gamla raderades sorglöst bort. Den nya kurskoden in. "Tipset" kom förvisso ursprungligen från den tänkta högskolan, som inte hade någon förklaring till uppmaningen att försöka använda den egna skolans hemsida. Snabb konfirmation från VHS på mejlen anländer och skänker åter en viss trygghet och känsla av säkerhet. Under själva ansökningsförfarandet påmindes jag dock om att min ansökan var sen. Ja, tacka för det - inte mitt fel iallafall.

Då kör vi med fulla spjäll från ruta 1 igen. Förmodligen kommer jag att få ett besked igen om att jag beviljats dispens. I have a strange feeling of deja vú.

Av Göran Björklund - 2 december 2007 19:03

Vad kul! Det tog några år, mycket tjat, men nu är jag här. En trädgårstomte hos familjen Björklund. Jag har nog inte mina mest hängivna fans hos alla i familjen. Men,  huset herre ville ha en tomte. Det vet jag att han har önskat i flera år. Och i år; äntligen. Det tycker jag han har förtjänat.

Jag känner mig verkligen välkommen. Han tänder ett ljus varje kväll framför mig. De har också skaffat tre stycken flugsvampar som de har placerat runt omkring mig, som en liten installation. Rätt snyggt faktiskt.

Det har varit rätt trist väder sedan jag kom. Mest regn hela tiden. Får hoppas att det rättar till sig. Lite lätt pudersnö skulle inte vara så dumt. Då tror jag att jag kommer helt till min rätt.

Jag tycker att de har fått till den övriga utemiljön rätt bra. Ljusgirlanger ser jag, en ljuskrans, två adventsstjärnor, två elljusstakar, två långa ljuskedjor längs häcken. Och vad mer; tre stycken ljuskedjor med färgade ljus virade runt en tuija. Mycket dekorativt. Känner på mig att det inte varit helt lätt att få acceptans för "kulörta lyktor" tidigare. Dessutom ryktas det i kvarteret att det finns 80 stycken blinkande färgade lampor i en liten gran på framsidan av huset. Helt enormt!

Här kommer jag att trivas! Fortsätter den trevliga vanan med ett tänt ljus framför mig kommer det att vara helt perfekt. Vilken jul att se fram emot!!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards