Alla inlägg under december 2007

Av Göran Björklund - 21 december 2007 21:23

En vecka till. Är lite lugnare nu. De har varit hemma på kvällarna. Han har tänt ljuset. Verkar vara under kontroll.

Maten tycks vara ett problem. Något som heter "kylskåpet" räcker inte till. Vi får ha maten ute säger HON. Verkar lovande tycker jag.

 Det klirrar mest hela tiden. De bär omkring lila påsar där inne. Verkar inte veta var de skall ställa allt. Den yngste sonen har också påsar som klirrar. Men, han tar sina med sig när han går ut. Det gör inte han med ljuset.

Dom fyller på något som jag känner igen. En säck med julklappar. Jag visste det! Det är en bra familj iallafall. Men fortfarande ingen julgran!

Idag kom de hem med andra påsar. Tunga såg de ut. Han med ljuset hade med sig blommor och paket. Som han öppnade! Flaskor såg jag, glöggmuggar, ett guldpaket förblev oöppnat. Han verkade jätteglad. HON såg inte lika glad ut. HON lagade maten. han läste tidningen.

Ledig, vila och inget arbete på länge säger han med ljusen. HON kan inte vara ledig. Det är kanske därför hon inte ser glad ut? Vi får fundera ut något.

Av Göran Björklund - 20 december 2007 22:02

Varför dyker det varje jul upp en masssiv reklamkampanj för Coca Cola? Ljusbehängda långtradare, barn med tindrande ögon och en stor ho-ho tomte med en cola i handen.

Är det så illa att det är det stora multinationella företagets våta dröm att även försöka kapa åt sig den lilla del av marknaden som utgörs av svenskarnas julmustkonsumtion? Att det inte lämnar dem någon ro. Det är ju en kolsyrad mörkbrun jättesöt dryck, men det är inte cola.

På med den stora trumman. Sänd in kavalleriet.Vi ger oss inte förrän det står Cola istället för must på julborden. Samma långtradare år ut och år in. Det här slaget skall vinnas.

Behöver jag tillägga att jag varken till jul (kommer aldrig att ske) eller knappt annars heller för den delen, nyttjar cola. Jag älskar inte julmust.  Men tvingas jag välja är valet lätt. It must be.


 

Av Göran Björklund - 18 december 2007 21:48

Vägvalet är gjort, banan som rättshaverist är inledd. Jag valde den "hårda" vägen och överklagade antagningsbeslutet.

Blir dock mer och mer förbryllad. Alla statliga myndigheter är tvingade att ha en officiell epostadress. Dock inte den myndighet dit överklagandena skall lämnas in (Överklagandenämnden ÖNH i Strömsund). Endast en postadress anges. Eftersom jag tvingats in på haveristbana skickade jag givetvis mitt överklagande till registratorn på VHS med epost.

Striden är inledd. Är det en obetvinglig studielust som driver mig eller vad? 

Av Göran Björklund - 15 december 2007 22:02

Det blev som som jag misstänkte. Han drog på sig kostymen och kom hem rätt sent - inget ljus. Kvällen efter var det bara den yngste i familjen som var hemma en stund på kvällen. Sedan öde. Han med ljuset och hon kom sent. De pratade om någons födelsedag och att det varit trevlig. Men något ljus blev det inte.

Idag försvann de innan det blev mörkt. Glöggmingel, är det någon som vet vad det kan vara? När de kom hem hade han nog dåligt samvete. Han tände två ljus!!!! Sent skall syndaren vakna.

Det är inte bara jag som är bortglömd. Han med ljuset har matat fåglarna som brukar hålla mig sällskap på dagarna, med nötter i en påse. Den hänger fiffigt gömd i häcken så bara de små fåglarna skall komma åt den. Har fungerat bra ända sedan jag kom hit. Men så en dag var nätet tomt. Fåglarna sneglade missnöjt mot mig. Det var samtidigt då han med ljuset hade kostym på sig var och varannan kväll. Så, fåglarna tröttnade. Det kom tillbaka några gånger men nätet var fortfarande tomt. Sedan gav de upp. Det var inte förrän i morse som han kom på att fåglarna inte hade något att äta. Men det var så dags då.

Han vill nog väl men det eviga rännandet med kostym på kvällarna gör honom splittrad.


Av Göran Björklund - 12 december 2007 21:24

Det börjar komma några tecken på att det som måste göras är på gång. Ja, jag vill inte klaga. Han tänder snällt ett ljus varje kväll han är hemma.

Nu har jag dock sett att han har suttit med en hög små kort  framför sig några kvällar. Kan vara julkorten som är på väg ut. Men det är något som inte stämmer. Han stoppar i några glänsande runda skivor med ett hål i mitten, ett till varje kort. Vet inte vad det kan vara. Kan inte CD riktigt.

I går kom han sent igen. Nu var han snyggt klädd, nästa överklädd med mörk kostym och fin slips med små tomtar på. Jobbat sent kanske?

Nu har han hängt fram en annan snygg kostym. Jag undrar om det blir något ljus i morgon kväll.....? Ser inte bra ut; kostym-sena kvällar-inget ljus!

Av Göran Björklund - 10 december 2007 20:14

Antagningsbesked 1 anländer. Struken meddelar VHS (borde döpas om till DVD - Du Vill Dit) skadeglatt. Uppfyller inte kraven 25:4. Låter som en Lars Norén-pjäs, men handlar nog om att jag inte är fyllda 25 år och har arbetat i minst 4 år! Med smicker kommer ni ingenstans Antagningsenheten i Strömsund!

Som varande +50 och har arbetat i hela mitt liv efter mina studier är det blott en smula parodiskt. Särskilt med tanke på att det inte krävdes mer än 30 högskolepoäng eller några års yrkeserfarenhet (inte både och om jag inte har missat något väsentligt - vilket jag nu kanske tvingas inse att jag har).

Återstår att överklaga eller att ringa och be på sina bara knän. Har inte bestämt mig ännu för vilket som är minst förnedrande.


Av Göran Björklund - 9 december 2007 17:06

Veckan har väl varit sådär. Väldigt våt om man så säger. Ihållande regn mest hela tiden.

En sak har varit lite märklig. Inne i huset var det tal om "julfest". Den natten kom han som brukar tända ett ljus framför mig hem sent - mycket sent. Jag hörde att de var irriterade inne i huset över att de inte fick något besked. Den yngste åkte iväg och kom efter en stund hem med han med ljusen. Om de kläderna han hade med sig (och kanske haft på sig?) har något med julfest att göra känner jag mig lite bekymrad. Han hade rödspräckliga kortbyxor, vita tubsockor, sandaler, en blå t-shirt med gula kronor och en svartvit kortärmad skjorta. Den kvällen fick jag inget ljus tänt. Det kanske räckte med att han var på lyset själv, vad vet jag.

Igår var det tal om en "sommarstuga". Jag begriper mig inte på vad de sysslar med. Julmarknad nämndes också, men det märktes inte. Där jag står var allt som vanligt. Idag pratade de om "Allum". Ett ord jag aldrig hört förut men det lät lite tomtelikt. Men nej då; några små påsar och en jättestor ljushistoria vars sken syns ut till mig var allt som tillfördes. Ett rött ljus verkar det vara. Alltid något! Men, jag börjar nu bli lite orolig. Gran, änglar, tomtebloss, grötskål? När skall de hinna med allt?

Av Göran Björklund - 8 december 2007 22:08

En bra personalfest kan vara som en bal på slottet - alldeles underbar!

Vi hade en lyckad personalfest i torsdags kväll/natt på mitt jobb. Kanonlyckad rakt igenom. Hyggligt många som deltog (aldrig gråta över de som inte vill vara med, bara glädjas med dem som kommer), stort engagemang, full satsning, alla pusselbitar på plats organisatoriskt och inga stora skandaler (endast en liten "snackis" dagen efter). Hur kul som helst. De inhyrda musikanterna ett fynd!

Svårt, men inte omöjligt, att toppa nästa gång. Men, värt ett rejält försökt!





Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards