Alla inlägg den 17 februari 2024

Av Göran Björklund - Lördag 17 feb 17:17

Ändå obegripligt att vi inte kraftsamlar ordentligt för att stoppa ännu mer knark. Av allt att döma strömma ju skiten in. Är ju ett löjligt stickspår att gängen också har andra finansieringskällor. Må det, men stoppar vi mer knark vinner vi ju även andra fördelar ur folkhälsosynpunkt - om tillgång försvåras. Ge Tullverket de resurser de vill ha - nu!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/tullverket-sa-mycket-narkotika-stoppades-2023

Av Göran Björklund - Lördag 17 feb 10:00

Den kvicksand som makthavarna nu rör sig i förklarar också varför så omfattande ingrepp i yttrandefriheten har kunnat ske utan protester den senaste tiden. För vem höjde rösten när polisen nekade demonstrationstillstånd för koranbränningar, trots att domstolar gång på gång förklarade att det inte var förenligt med våra lagar? När riks­dagen inledde mandatperioden med att klubba igenom grundlags­ändringar - som kan göra det olagligt för journalister att rapportera om känsliga internationella angelägenheter - var det under tystnad.
Med tanke på allt tal om åsiktskorridorer kanske det framstod som att det pågick ett samtal om yttrandefrihet och principer. Men i praktiken har allt varit ett enda långt självförsvar: för många har det bara varit en kamp för sin egen rätt att höras. Och i vissa fall att slippa andra.

Sverige har länge varit ett land med omfattande yttrandefrihet. Men det går inte att komma ifrån: om Parisa Liljestrands beskrivning av yttrandefrihet skulle vara inskriven i våra lagar hade vi varit ett u-land ur rättighetssynpunkt. Med Mats Perssons stringens har det fria ordet inte en chans. Och om alla behandlade sina kritiker som Magdalena Andersson gjorde den här veckan skulle samtalet förgiftas.

Amanda Sokolnicki
amanda.sokolnicki@dn.se

https://etidning.dn.se/shared/article/amanda-sokolnicki-magdalena-andersson-ar-hogerns-basta-kampa/ASQzDpas

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards