Alla inlägg den 12 februari 2024

Av Göran Björklund - Måndag 12 feb 15:46

Det som senare skall hamna i påse. Ty det är så mycket fungerar idag, Glutta lite på förlåten och släpp ut en extrem åsikt. Så skedde med visitationszoner, anonyma vittnen och angiverier. Och nu har vi hört nästa steg; låsa in människor utan brottsmisstanke och på obestämd tid.
I dag börjar en rättegång mot personer på Guantanamo, som suttit 20 år. Utan att ha rannsakats färdigt. Måhända har vi förebilden för hur framtidens rättsskipning är tänkt även här hos oss, med det upplägg som det nu flaggas för. Inte en fråga om det kommer i påse, utan bara när!

Av Göran Björklund - Måndag 12 feb 15:02

Vi har representativ demokrati genom val på partier. Kandidaterna på respektive listor utses av partierna. Punkt.
Saknar partiet förtroende och ber dig lämna ditt uppdrag, är det det som är demokrati. Inget annat. Inga väljare har valt dig exklusivt framför andra. De har röstat på ett parti, och haft möjlighet att sätta ett kryss vid ett av namnen som partiet nominerat. Inslag av personval kallas det, alltså inget personval.
Det tillhör numera standard att politiska vildar försöker vilseleda genom att hänvisa till att de har väljare. De hade sitt partis förtroende. Det är förbrukat och så borde också uppdraget vara. Att det öppnats en möjlighet att lagligt bita sig fast vid uppdraget är mycket olyckligt, och riskerar rubba förtroendet både för inslaget av personal och hela det representativa systemet. För ingenting talar för att de som kryssat ett namn därmed också lämnat ett carte blance för alla framtida krumbukter, som en person kan företa sig.
Såklart handlar det om snöd vinning. Vildarna har alldeles för mycket att förlora ekonomiskt på att avsäga sig uppdraget. Ett sjukt system som borde omprövas å det snaraste.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards