Alla inlägg den 15 april 2022

Av Göran Björklund - 15 april 2022 11:51

Spelbolagens aggressiva marknadsföring har länge varit ett gissel. Kampen om spelarnas (och spelmissbrukarnas) pengar är intensiv. Möjligheterna till spel verkar dessutom vara oberänsade. Dubbelfel i tennis, varning i fotboll osv. Långt ner i seriesystemen.
Detta leder ofelbart till spelfusk. Förmodligen bara toppen på ett isberg vi sett hittills.
Spelmarknaden var tidigare reglerad. Statlig monopol som sedan 2019 steg för steg kringgåtts och luckrats upp. Finns andra ord för att beskriva den processen. Wikipedia har en lång text för den intresserade.
Idrotten, som blivit en tummelplats för spelbolagen, behövde inte ytterligare ett problem. Den har varit duktig själv på att smutsa ner sin i grunden vackra verksamhet med dopning samt korruption och mygel på de höga höjderna.
Att förespråka en återgång till ett statlig spelmonopol, är det realistiskt? Jag ser uppenbara fördelar med ett tillnyktrande av den hysteriska spelmarknaden. Tyvärr ser nog den tekniska utvecklingen, globalisering och de fortsatta politiska ambitionerna för nedmontering av den gemensamma sektorn via privatiseringar och avregleringar till att den utveckling vi ser kommer att fortsätta, än mer oreglerad. Där de stora pengarna finns, samlas också de starka intresserna. Spelmarknaden är en alldeles för luckrativ bransch för att låta sig begränsas av statlig eller överstatliga regleringar.
Follow the money - en gammal god princip, om man vill förstå olika sammanhang.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards