Alla inlägg under mars 2008

Av Göran Björklund - 14 mars 2008 23:27

Jag upplevde dramatiken på plats i Borås ishall i onsdags. De gjorde också nästan 3000 andra och alla som såg matchen på 4Sport. Superb underhållning. Vad kan man mer begära? Kul för Borås Hockey att få visa upp det man kan prestera. Det går inte att vara bitter över den snöpliga förlusten mot Björklöven i sudden, när man har fått lite perspektiv.

Kvällens match kunde jag bara följa via webbradio. Curre Lundmark hyllade Borås flera gånger av hela sitt hjärta. Inte för han var tvungen utan för att han var imponerad.

Västerås har burits av sin meriterade förstafemma och en formtoppad mälvakt. Utan tvekan. Hade Juhlin och Berglund inte levererat skulle vaktmästarna fått smälta isen i Rocklundahallen redan i morgon.

Vi skall nog vara rätt tacksamma trots allt. Det slutar här och nu för Borås. Det blir inte bättre än så här. Hela hockeysverige har haft ögonen på laget och blivit imponerade. Man har vunnit respekt. "Satt Borås på hockeykartan" är en metafor, men kanske på sin plats.

Klart att kvalserien hade varit ännu mer meriterande. Men som ett ytterligare steg mot framtida utveckling och framgångar duger årets insats mer än väl. Ett stort grattis.

Jag har skrivit det förut och kan bara konstatera det igen; Patrik Ahlstrand har varit Borås Hockeys lysande stjärna under säsongen tillsammans med den i mina ögon omvärderade Jens Karlsson.

Tränaren Gunnar Perssons betydelse är så uppenbar  att det känns nästa överflödigt att nämna honom. Det var mycket framsynt agerat av ledningen att knyta upp honom inför nästa svåra säsong.

Av Göran Björklund - 10 mars 2008 20:37

Nu är det tätt på given med framgångar för favoritlagen. Tottenham vann Ligacupen. Och nu Borås Hockey....

De senaste dagarnas absoluta mediaälsklingar i hockeyvärlden är givetvis Borås Hockey med sina osannolika framgångar.

När det gäller utrymme får de etablerade storlagen självklart det mesta utrymmet. Men om man jämför med vad Borås brukar röna för uppmärksamhet, eller för den delen, vilken uppmärksamhet en nykomling i Allsvenskan normalt får, är det alldeles fantastiskt.

Därför måste också en ny mugg presenteras. Fick den i julklapp 2006 av yngste sonen.


Av Göran Björklund - 9 mars 2008 20:11

Borås Hockey slog Björklöven på bortaplan i en gastkramande 4:e period. Man tog sig alltså vidare i kvalet via två raka matcher. Helt sanslöst bra.

Nu väntar ytterligare matcher mot segraren Västerås-Växjö. Allt kan (uppenbarligen) hända!

Jag gissar att det kommer att finnas sportkrönikörer som nu på allvar kommer att göra jämförelser med Vilda Väsby. Bätte betyg än så kan man knappast få.

Av Göran Björklund - 8 mars 2008 21:06

Finansmannaen Anders Wall sa i TV 4:s morgonprogram idag att han helst anställer "söner" till ICA-handlare och "bondpojkar".

Raka besked på kvinnodagen.

Av Göran Björklund - 7 mars 2008 23:37

Mot alla odds skrällvann Borås Hockey en jämn första playoff match mot Björklöven. Förutom spelarna måste man hylla Gunnar Persson, tränaren, för hans mod och fingertoppskänsla att ta en time-out mitt i andra perioden. Då såg alla på läktaren, inkl Persson, att matchen höll på att glida Borås ur händerna.Ingenting, jag säger ingenting, fungerade. Inte ens rensningar, sarg ut, gick hem. Allt hade gått i stå. Gunnar P tog sin time-out, Gud vet vad han sa till sina spelare, men de red ut stormen i andra perioden utan att släppa in något bakåt.

Ut i tredje persioden och Björklöven kändes plötsligt ängsliga, lite tveksamma. Mikael Hultqvist och Jens Karlsson tog sitt ansvar och skrällen var ett faktum.

En stor besvikelse var den mycket klena publiksiffran. Endast drygt 1800 hade funnit det mödan värt att ta sig till Ishallen i Borås för att uppleva Borås Hockey i sin hittills mest uppmärksammade och viktiga match; för första gången i kvalsammanhang till Elitserien.

Jag hoppas att det INTE berodde på att Borås Basket bjöd på gratisunderhållning samma kväll.

Avslutningen var direkt osportslig och mycket tråkig. De flesta av Björklövens spelare lämnade isen utan att tacka vare sig motståndare eller domarna för matchen. Ingen vacker gest. Oförlåtligt att exponera sin besvikelse på det sättet.

Av Göran Björklund - 5 mars 2008 22:58

En skönare säsongsavslutning kan inte någon önska sig. Borås Hockey infriade alla högt ställda förväntningar och säkrade en plats i Playoff till Elitserien. Almtuna, under Leif Boorks ledning, och med det ärrade NHL-proffset Marcus Ragnarsson att luta sig emot, vägde när allt kom omkring för lätt. Motivation slog något som inte höll allt för hög klass. Två mål i numerära överlägen var allt som man orkade med.

Borås HC spelade förvisso darrigt långa stunder. Det märktes att spelarna hade på känn vad som låg i potten. Som ishockeymatch höll tillställningen ingen vidare nivå under långa stunder. Segern med 5-2 behöver dock Borås verkligen inte be om ursäkt för.

Men, nu står Borås Hockey inför en klang och jubelföreställning mot Björklöven. Alla målsättningar har man redan uppfyllt med råge den här säsongen. Allt press på motståndarna. Jag gissar att spelarna och Gunnar Persson kommer att säga att "nu skall vi bara gå ut och ha kul och njuta av situationen".

All lycka till Borås Hockey i playoff-spelet!

Av Göran Björklund - 2 mars 2008 19:26

Flogging Molly fortsätter att övertyga. Har nu även fått Drunken Lullabies av sonen. Lika bra som Swagger. Samma intensitet, samma sväng. Ser att det släpps en ny CD i morgon; Float. Ser också att de kommer att spela 9-10 maj på Tyrol och Mejeriet i Lund samt även i Göteborg till sommaren. Spännande!


Av Göran Björklund - 2 mars 2008 18:31

Lagade för andra gången Paulo Robertos extremt goda pasta al forno. Receptet läste jag i Aftonbladet för en tid sedan. Har blivit lika gott båda gångerna.

En härlig mild smak. Pasta när den är som bäst. Eftersom jag inte är någon stjärna i köket är det en stor tillfredsställelse att kunna laga något som blir så gott. Något som man "gör" någorlunda från grunden också. Inte bara att steka en biff.

Bra med ett recept som fungerar även i händerna på en novis. Inte allt för sällan får man en del huvudbry när man stöter på (i vart fall i mitt tycke) ologiskheter eller saker som receptförfattararen tar för givna.

Jag har dock gjort några småanpassningar eftersom vi har allergier i familjen. Morötterna har ersatts av sötpotatis. Sellerin är helt borta.

Till den ljuvliga pastan har vi druckit rött vin från Italien; Inycon (Syrah från Sicilien).

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards