Alla inlägg den 6 mars 2023

Av Göran Björklund - 6 mars 2023 10:59

När nu SCB:s siffror om överdödligheten efter Coronapandemin har kommit så är det en del saker man kan börja fundera över. Hur smart var det egentligen att ha en stor utvärderingskommission som försökte utvärdera covidinsatserna mitt under en brinnande pandemi?
Vi vet ju alla att det var politiskt framtvingat att det skulle nödvändigtvis ske en utvärdering innan valet. De som var för och drev igenom såg de politiskt kortsiktiga fördelarna som kunde vinnas och de som egentligen inte ville hade inte kraft och ryggrad nog att stå emot.
Men det blir väl som vanligt. När de flesta upplever att covidpandemin är på betryggande avstånd så kommer en sån här undersökning av överdödligheten att bara engagera de närmast sörjande?
Det vore åtminstone snyggt att de som beordrade fram undersökningskommissionen åtminstone ärligt i efterhand kunde tillstå att det kanske inte är det bästa sättet att utvärdera mitt under en pågående pandemi?
Men det kommer förstås inte att ske. De politiska vinster som gjordes har man räknat hem och de kommer man inte att vara beredd att låta ompröva nu; oavsett vad siffrorna, som nu ligger stilla, visar. Att uppvisa politisk hederlighet tillhör ett svunnet tidevarv. Att försöka slå mynt på kortsiktigt populistiska manövrer är numera den huvudsakliga sysselsättningen för centrala politiker, oavsett färg.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards