Alla inlägg under juli 2023

Av Göran Björklund - 30 juli 2023 16:24

”Enligt en prognos från Ekonomistyrningsverket som DN rapporterade om i dagarna, kan statens utgifter för ränteavdraget i själva verket stiga till ofattbara 56 miljarder kronor.
Det är nästan lika mycket som regeringen avsatte för hela rättsväsendet i förra årets höstbudget.
Förr eller senare kommer inflationen att sjunka tillbaka - förhoppningsvis redan under nästa år. Riksbanken kommer successivt att skruva ner räntan. Regeringen bör då fasa ut ränteavdragen som bidragit till att göra Sverige till ett mindre rättvist land med en skuldsatt befolkning.
En ordning där staten lägger nästan lika mycket på att subventionera villa­ägare som på landets samtliga poliser, åklagare, domstolar och fängelser, är inte sund. Det begriper till och med den överbelånade medelklassen.”

https://etidning.dn.se/shared/article/ledare-ranteavdraget-kan-snart-kosta-staten-mer-an-rattsvase/db7yfLak

Av Göran Björklund - 6 juli 2023 17:58

Utredning om ny friskolelag aviseras. Skall vara på plats 2026.
Oavsett direktiv, utredningsresultat, reservationer, remissyttranden, utskottsbehandling, ev lagrådsyttranden och riksdagsbeslut så kommer inget som i grunden ändar det genomsjuka och korrumperade systemet att komma ut av allt detta. Lite parlamentariskt krafs på ytan är vad vi kommer att få se och höra. Privatskolemaffians spel för galleriet. Ett apspel som får en illa regisserad fars att framstå som välspelad.
Den viljan saknas. Vad man i grunden vill är att garantera en fortsättning av rätten för några att tjäna pengar på skolan. Det är överordnat utbildningsresultat och det kompensatoriska uppdraget.

Av Göran Björklund - 3 juli 2023 19:05

Vi har grundlagar av ett skäl. De reglerar något som är extra viktigt, förmodligen avgörande för vår demokrati, som vi känner den. Yttrandefrihetsgrundlagen är en sådan. Tillämpningen sköts av domstolar. Inte av sittande regeringar, oavsett kulör (än så länge i alla fall).
Att ge upp försvaret från den högsta verkställande politiska makten av grundlagar för att det möjligen skulle försvåra dagsaktuella politiska frågor eller för den delen att påven (!) och ett antal stater som gjort sig kända för att inte direkt förespråka demokrati kritiserar vårt synsätt, trodde man inte. Men där är vi nu alltså. Det sluttande planet känns inte alls behagligt.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Väder

Share this

Bookmark and Share

Översättning

Google Analytics


Ovido - Quiz & Flashcards